Моите права

Моите права

Да бъдем граждани е част от нашата идентичност и привилегия, която имат само свободните хора. Затова е важно да ценим свободата си и да се борим за нея, да я защитаваме, когато искат да ни я отнемат.

Да сме граждани означава да познаваме законите, да знаем правата си и да ги отстояваме, да имаме отношение към политическия живот и да  участваме активно в него, да не сме безразлични към общността и държавата.


Да бъдем граждани означава да гледаме отвъд собственото си и на семейството благополучие, защото както казва Аристотел “ Не всеки пълнолетен има капацитет да стане гражданин”

Ние като граждани имаме способността да променяме съдбата си, това зависи единствено от нас и притежаваме инструменти, които могат да променят не само нашият собствен свят, а и света около нас.

 

Нашето действие или бездействие днес, ще определи бъдещето на нас и следващите поколения. Днешното невъзможно е утрешният опит, който ще предадем.

 

Бъдете информирани, бъдете достойни  български граждани, защото сте точно такива и вярвайте, че имате силата да променяте съдбата си!

Последни актуални новини

Рекламирай при нас

× Свържете се с нас