Парламентарни избори – Ролята на моя глас!

Парламентарни избори – Ролята на моя глас!

Нашето настояще и бъдеще зависи от избора, който правим!

В конституцията на България е ясно записано правото ни на глас в изборния процес. Нашият избор ще определи нашето бъдеще в следващите 4 години, защото тези, които избираме ще определят нашия живот, развитие и просперитет, ще работят в интерес на родината ни и за това да имаме достоен живот в България. И не е без значение кой ни управлява, не е без  значение какво прави за родината ни и за нас като български граждани.

Нашият глас е определящ не само за изборния вот, но и за бъдещето ни, без значение дали избраната от нас партия, коалиция или сдружение влезе в предстоящия парламент или не. Тези , които ще изберем, ще продължават да се борят за постигане на целите и интересите ни, дори и да не са в парламента. Това е още една извънпарламентарна опозиция, която следи за изпълнението на парламентарно избраните и дали си спазват направените обещания по време на предизборната кампания, 

Защо да гласуваме?

 • Имаме кой да ни представлява, без значение дали е в парламента или не!
 • Нашият избраник има същите цели и убеждения като нас, затова сме го избрали!
 • Участваме пряко или косвено чрез нашия избраник в политическия живот!
 • Знаем, че нашите искания ще бъдат представени, чути и дискутирани в парламента или в обществения живот чрез медии и социални мрежи!
 • Нашият представител се бори за постигане на нашите цели!
 • Участваме в промяната, развитието и просперитета на родината ни!
 • Допринасяме за по-добър и достоен живот на нас и следващите поколения!
 • Може да възразим, ако нещо не ни харесва чрез нашия представител, защото той има същите цели и вярвания като нас самите!
 • Гласът ни ще бъде чут по един или друг начин!

  Как да изберем кой да ни представлява?


За да изберем кой да ни представлява е нужно да четем, слушаме, виждаме и да си отговорим на важните за нас въпроси. По този начин ще изберем точно този, който искаме да ни представлява, това е този, който мисли като нас и има нашите убеждения и визия за бъдещето. И когато го изберем, знаем, че има задължения към нас не само преди изборния ден, не само ако влезе в парламента, но и след това като извънпарламентарна опозиция, защото ние сме го избрали да ни представлява, защото има нашите вярвания за това как да се случват нещата и той като нас се бори за постигане на целите! 

Днешните избори, които правим, дали в личния, социалния или политически живот, ще определят бъдещите резултати и пример, който ще следват децата ни!

Какво да направим преди да изберем за кого да гласуваме? – повече тук
Да гласуваме ли на парламентарните избори или не? повече  тук
Парламентарни избори – какво трябва да знаем като граждани? – повече тук

Бъдете здрави и се пазете!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

× Свържете се с нас