Парламентарни избори – нашият избор определя нашето бъдеще!

Парламентарни избори – нашият избор определя нашето бъдеще!

Нашето настояще и бъдеще зависи от избора, който правим!

Ние като граждани имаме способността да променяме съдбата си, това зависи единствено от нас и притежаваме инструменти, които могат да променят не само нашият собствен свят, а и света около нас. Промяната идва тогава, когато активно участваме в политическия живот и не сме безразлични към общността и държавата.

И един такъв важен момент е провеждането на парламентарни избори и избора, който ще направим. Тези, които изберем ще решават следващите ни четири години, а ако изберем да не гласуваме, някой ще избере и решава съдбата ни вместо нас. А и право на избор имат само свободните хора, каквито сме и ние.

При избора си не трябва да се съобразяваме единствено от сегашното положение и обстоятелства, не трябва да се влияем от това кой какво казва за другия, защото това е една предизборна битка и е нормално опозицията да набляга на негативите на конкурента си и да изтъква положителните си страни.

Не трябва да избираме единствено и заради това дали някой е демократ, социалист или комунист, защото комунизъм отдавна в България няма. А ако трябва да сме честни досегашните управляващи, всички бяха или са били част от комунистическата партия, или са наследници на членовете на тази партия. Рядко има изключения и не са „наследници“ или техни  дългогодишни партньори.

Последните години виждаме, че това вечно налагане на това, че борбата е само и единствено между комунисти и демократи не носи нищо добро за нас, обикновените граждани. Значи е време да си зададем някои въпроси и да решаваме според това кой какво е направил за нас и какви цели следва, а не дали е демократ, комунист и т.н

В много развити държави, в които никога не е имало комунизъм има леви, десни, центристи и т.н. При всички тях в основата е демокрацията под една или друга форма. А ние подкрепяме тези, които имат същите вярвания, убеждения и цели като нас самите, не става изобщо на въпрос дали сме демократи, социалисти или комунисти. На това убеждение мястото  вече би трябвало да остане в миналото и да започнем да живеем в настоящето, за да имаме възможността да променим бъдещето.  

В 21 век не може все още да смятаме и говорим за комунизъм. Да, това е част от нашата история с всички плюсове и минуси. Този 30-годишен преход би трябвало да ни е показало, че в момента говорим единствено за демокрация и се борим да имаме такава, не псевдо или криворазбрана демокрация, и всеки я изразява според различни демократични възгледи на леви, десни, центристи и т.н. 

Имаме поглед и назад във времето. Може би сме участници и преживяли целия преход, а може би сега започваме. За тези, които вече са свидетели на 30-годишния преход на промяна имат ясна представа какво е било, как е в момента и могат да изберат как искат да бъде в бъдеще. Може да си отговорят какво им донесе миналото, какво получават сега и какво искат да се промени в бъдеще.

За тези, които не са преживели целия преход, има достатъчно информация в интернет, видеа, статии, книги, исторически факти и документи, които могат да им дадат представа какво е било, те знаят какво е в момента и също какво искат да бъде в бъдеще.

Изборът е само и единствено наш. Ние като граждани имаме способността да променяме нещата и всички, които се кандидатират като наши представители в политиката знаят това. Дори и в повечето случаи да забравят след изборите, че те са там заради нас и ние сме ги избрали. Но затова сме свободни граждани, за да напомним, когато се отклоняват от „правия път“, ако е нужно!

Днешните избори, които правим, ще определят бъдещите резултати и пример, който ще следват децата ни!

Защо да гласуваме? – прочетете тук
Какво да направим преди да изберем за кого да гласуваме? – прочетете тук

Бъдете здрави и се пазете! 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

× Свържете се с нас